Minden segítség jól jöhet wordpress weboldal készítésekor. Akár egy morzsányi is...

Wordpress tárhely választása

2018/04/13. - írta: ponthogy

wordpress-1810632_640.jpgAmikor a weboldalunkhoz tárhelyet választunk, akkor nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy milyen CMS-t (honlap motort) akarunk rajta futtatni. A wordpress igényeinek a legtöbb szolgáltató által kínált tárhely megfelel, és ők meg is jelölik hirdetéseikben, vagy a weboldalukon, hogy a webhosting szolgáltatáson belül wordpress tárhely is szerepel a kínálatban. 

A wordpress szerverek technikai követelményei

Általában nem kell neked foglalkoznod a technikai követelményekkel, melyeket a Wordpress hivatalos oldalán a Requirements (Követelmények) részben mindig megtalálsz.

Amikor ezt az összefoglalót írom, akkor az alábbi feltételeknek kell megfelelnie a wordpress tárhelynek:

  • PHP 7.2 vagy újabb verzió.
  • MySQL 5.6 vagy újabb verzió VAGY MariaDB 10.0 vagy újabb verzió.
  • HTTPS támogatás

Tekintettel arra, hogy a wordpress és környezete folyamatosan változik, így lehet, hogy amikor épp ezt az írást olvasod, már a futtató környezetre vonatkozó követelmények is változtak. Ha nem bízol a tárhely szolgáltatódban, akkor a webhosting szolgáltatás megrendelése előtt látogass el a hivatalos weboldalra (link fent) és nézd meg az aktuális követelményeket, majd hasonlítsd össze azzal, amit neked kínálnak!

Megbízható, gyors és biztonságos tárhely

A weboldal tulajdonosok és a weboldal készítők álma a megbízható, gyors és biztonságos tárhely. De mit jelentenek ezek a jelzők a wordpress webtárhely esetén?

Megbízható, azaz azt adja, amit ígér. Ha bajban vagyok, az ügyfélszolgálat a lehető leghamarabb segít, figyelemmel kíséri a szoftver frissítéseket (PHP, MySQL), és élesíti azokat a tárhelyen. 

Gyors tárhely, azaz a weboldal betöltődési sebessége villámgyors. A keresőprogramok által felállított találati lista egyik fontos szempontja, hogy mennyi idő alatt töltődik be a böngésző ablakába az oldal. A keresőoptimalizáló szakemberek (SEO szakik), webfejlesztők mindig vizsgálják a weboldal betöltődési sebességét.

Mit jelent ez? Ha van két nagyjából azonos színvonalú weboldal ugyan abban a témában és a főbb jellemzőik is megegyeznek, akkor a találati listán az van előbbre, amelyik hamarabb betöltődik a böngésző ablakban.

Biztonságos a tárhely, ha  ellen áll az internetes támadásoknak és ha mégis megtörténik a baj, a biztonsági mentésekből a rajta tárolt weboldalak visszaállíthatók eredeti formájukban.

A megfelelő tárhely kiválasztáshoz remek segítséget nyújt az Olcsó Honlap Készítés - Tárhely című cikke.

Ha el akarod kezdeni a wordpress oldalad, még egy dologra szükséged lesz feltétlenül a tárhely mellé:

A domain név

Ha még nincsen saját, beregisztrált domain neved, akkor a tárhelyre feltöltött honlap nem fog az interneten bárki számára elérhetően megjelenni!Hogyan válaszd ki a megfelelő domain nevet? Van-e értelme az aldomain használatának? Hol tudsz domain nevet regisztrálni? Erről majd egy másik bejegyzésben részletesen is beszélek.

 

 

 

Címkék: seo wordpress
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wpmorzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr6013830904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása