Minden segítség jól jöhet wordpress weboldal készítésekor. Akár egy morzsányi is...

WordPress honlap gyorsan és egyszerűen

2015/11/01. - írta: ponthogy

Ha könnyen létrehozható és egyszerűen kezelhető weboldalt szeretnénk, akkor a WordPress tartalomkezelő rendszert ajánlott igénybe venni. Aki ismeri a népszerű szövegszerkesztő program, a Word működését, annak nem okoz nehézséget a WorpPress használata sem.

cikk-seo-linkepito.jpg

Ez az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb ingyenes honlapmotor magyar nyelven is elérhető.

Mi a teendő?

  • Először is szükségünk lesz egy webtárhelyre és egy domain névre. Ha ezek megvannak, töltsük le a WodPress tartalomkezelő rendszer legújabb verzióját – lehetőleg magyar nyelven –, majd csomagoljuk ki a tömörített file-t számítógépünkön vagy tárhelyünkön létrehozott üres mappába. Ha az előbbi útvonalat választjuk, akkor majd a gépünkről fogjuk felmásolni a file-t a tárhelyre.
  • Amikor ezzel megvagyunk, az adatbázis beállítása következik. Nyissuk meg a wp-config-sample.php fájlt egy szerkesztő programmal, (Notepad++ vagy WordPad), írjuk a megfelelő helyekre az adatbázissal kapcsolatos adatokat – amelyeket a tárhelyszolgáltató bocsátott a rendelkezésünkre –, majd mentsük el a file-t wp-config.php néven.
  • Vannak olyan Word-press verziók, amelyek automatikusan létrehozzák a wp-config.php file-t. A rendszer figyelmeztet, hogy nem találja a file-t, és felajánlja annak létrehozását, megnyitva azt az ablakot, ahová be kell írnunk a kért adatokat. Miután beírtuk az információkat, a rendszer elkészíti a konfigurációs file-t.
  • C-panel rendszeren vagy FTP kapcsolaton keresztül tudjuk az adatbázisunkat beállítani és létrehozni a MySQL adatbázist. A tárhelyszolgáltató által megadott felhasználónévvel és jelszóval tudunk a webtárhellyel kommunikálni.
  • Írjuk a böngészőbe a készülő honlapunk nevét, a megjelenő ablakba írjuk be felhasználónevünket, és gépeljük be kétszer a jelszavunkat, amelyet használni akarunk majd a weblap adminisztrálása során. Ezután egy gombnyomás, és elkezdi a rendszer a telepítést.
  • Ezt követően belépünk az admin felületbe, és kiválasztunk egyet az ingyenes sablonok közül – ez adja meg az oldalunk külső megjelenését. Lehetőség van különféle kiegészítőkkel személyre szabni a honlapunkat, felhasználóbaráttá tenni azt.

Az elkészült oldalt célszerű minőségi tartalommal ellátni, ugyanakkor tanácsos a Google irányelveinek megfelelően kiépíteni annak szerkezetét, azért, hogy minél jobb helyezést érjen el majd a találati listákon.

Címkék: tech wordpress
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wpmorzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr128040812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása